måndag 9 februari 2009

Nya kärleksböcker på skolbiblioteket

ALLA HJÄRTANS DAG närmar sig. Hoppas att ni har det bra hemma på sportlovet och läser mycket.

Det finns några kärleksböcker bland de nya böcker som jag köpte förra veckan. Några är redan utlånade. Ni som redan läser någon av dem får gärna skriva en recension och skicka den till mig.
Här kommer de med förlagets beskrivning.

Kärlek, sorg och magi à la Hartnett!
Sonya Hartnetts nya roman är en stark och vacker berättelse om kärlek, förlust och försoning. Det är en saga om sökandet efter svar, om det vackra, det hemska och det sorgliga. Och allt det magiska däremellan. Den unga Matilda (Maddy) växer upp med den ständiga känslan att inte passa in, hon drar sig undan med sina tankar och funderingar samtidigt som hon längtar efter något annat. Tills en dag, då hon träffar den gåtfulla Feather. Han förändrar hennes liv för all framtid. Äntligen känner Maddy ett hemmahörande, men Feather visar sig längta efter något annat. Något som hon inte kan ge honom.The Ghost’s Child är en bok för alla som önskar en stark läsupplevelse, ung som gammal.
"Cute as a button." Det är det första Daniel tänker när han ser Nina kliva av bussen i Luleå. Dottern till pappas internetdejt är sur och allvarlig. Och söt som en knapp. Men det verkar han inte vara ensam om att tycka ...
Roligt, sorgligt, träffsäkert och romantiskt med sköna och väl avlyssnade karaktärer. Johanna Lindbäck visar ännu en gång var feelgood-skåpet ska stå!

Eva Susso: Jag såg honom först
Tja!Det är jag som är Diana och går i sjuan. Mina bästisar och jag gillar att fika och snacka killar. Allt var lugnt mellan oss tills Edgar Flemming började i vårat plugg. Det var jag som såg honom först! Men Maja och Anisa kärade också ner sig. Typiskt. Vem av oss skulle få första kyssen?
"Det är ju precis så här jag och mina kompisar tänker! När jag kom hem efter skolan sprang jag upp på mitt rum och läste den, jag älskade den verkligen! Det var verkligen som att läsa om sitt eget liv, det var jättekul!" Sarah 12 år Andra delen i serien: "Vem bryr sig!"

Provläs Kärleksboken HÄR!
Inte snacka skit om varandra.
Hålla ihop vad som än händer.
Inte ta varandras killar.
Aldrig ljuga för varandra.
Aldrig tvinga någon att vara med på grejer.
Det är reglerna Auriel och tjejgänget sätter upp för varandra.
Men redan första kvällen hos Cissis farmor på landet bryter de mot reglerna och allt håller på att gå riktigt illa. Meuish paxar den söta femtonåriga Aron fastän det är han och Auriel som spanat in varandra först. Cissi följer med Auriel och Meuish till badplatsen mitt i natten trots att hon lovat farmor att de ska stanna i stugan. Och Caro känner sig bara fel och ful och tråkig och längtar innerligt efter riktiga vänner, någon hon kan vara sig själv med. Autentiskt så att det nästan gör ont att läsa skildrar Lin Hallberg vänskapen mellan tolvåriga Auriel, Meuish, Cissi, Caro och Amelie från "Kompipsboken", "Bästisboken" och "Svikarboken". Den här gången skärskådas den första kärleken – vad den gör med en och vad den får en att göra mot andra ...

Mia har precis gått ut nian och har som hon säger i alla fall fler avgångspoäng än frånvarotimmar. Hon bor med sin mamma Sophie och är nöjd med jobbet hon har fått på den lokala pizzerian. Om sin pappa vet hon inte mycket. Men ögonen, som är svarta som kaffe i solen, har hon inte fått efter sin mamma. När hon inte står ut med sin bästis Lina och hennes nya, betydligt äldre kille och hans påträngande kompisar, brukar hon dra sig undan till det igenbommade lusthuset i parken. Där får hon vara ifred och kan tänka i lugn och ro ... John kommer från en helt annan miljö. Han ska börja på Lundsberg till hösten men känner att kraven från flickvännen Ebba och besvikelsen över föräldrarnas skilsmässa har påverkat honom mer än han vill erkänna. Han iscensätter en språkresa till Frankrike för att komma bort ett tag och tycker att han har hittat det perfekta gömstället - det fallfärdiga lusthuset i parken ... Mötet mellan Mia och John blir intensivt men komplicerat, och det är först i slutet av boken man ens anar hur det ska gå.

Någonstans i Sverige finns en bruksort som går på knäna. Jobben flyttar till Kina, de utbrända går stavgång längs elljusspåret och i en högstadiekorridor upptäcker den utstötte Oskar att värstingen Anna är vackrast i världen. Bygdens mörka förflutna hinner ifatt på Stadshotellets dansgolv och en femtonårig arvtagerska smider planer för att få sin Disneyprins och halva kungariket. En berättelse om hembygd och främlingskap, om barrskog och bling-bling, och framför allt om kärlekens makt att såra och läka.

Såg ni Mårten Sandén i publiken på Melodifestivalen i lördags? Ja, han skriver låtar också.

Här kommer en kärlekssång från Melodifestivalen 2008.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar