onsdag 14 januari 2009

J.K. Rowling

J.K. Rowling hittade på Harry Potter under en resa mellan Manchester och London, då tåget var försenat. Harry Potter dök upp i hennes huvud som en färdig figur. Under tågresan satt Rowling och fantiserade ihop hela bokserien. Rowling skriver böcker som hon själv tyckte om när hon var liten, och som hon är fortfarande förtjust i.
J.K. Rowling var arbetslös, pank, nyskild och nyinflyttad i en stad där hon inte kände någon. Hon vandrade igenom gatorna för att få sin 3 månaders gamla dotter att somna. När barnet sov gick Rowling in i ett kafé och började skriva tills dottern återigen vaknade. Men hela tiden skämdes hon. Hon hade ett barn att försörja och borde göra någonting vettigare. När hon skrivit klart visade hon till sin kompis, som tyckte att den var jättebra. J.K. Rowling letade fram agenter i London. Agenterna visste direkt att detta skulle bli en framgångsrik bok.
Nu är Harry Potter boken en av världens mest kända bok. Rowling har dessutom skrivit fortsättningen på Harry Potter boken och nu finns det 7 stycken böcker att läsa. Inte nog med det finns det filmer också om alla 7 böcker. De 4 första filmerna har spelat in makalösa 3.5 miljarder dollar. Pengar är inte längre ett problem för J.K. Rowling.


// Onur Yapisan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar