tisdag 31 mars 2009

Astrid Lindgren: Pippi Långstrump

Titel: Pippi Långstrump
Författare: Astrid Lindgren
Boken utkom: År 1945

Boken handlar om en flicka som heter Pippi Långstrump, som är den starkaste, snällaste och rikaste flickan i hela världen. Hennes föräldrar är döda och därför har hon ingen som uppfostrar henne, Pippi tror fortfarande att hennes pappa lever och att han är en negerkung (man sa så i 1900-talet på Sverige istället för svart), hon går inte i någon skola alls och därför kan hon varken läsa eller skriva. Hennes pappa var sjöman och Pippi var med sin pappa nästan varje resa, eftersom Pippi fick segla o.s.v. är hon i denna åldern jättestark, hon kan slå ner vem hon vill och kan bära sin häst på rak arm (eftersom hon är överdrivet stark hjälper hon folk när dom är i fara).
Hon bor alldeles ensam i sin villa, utan föräldrar. Hon bor tillsammans med Herr Nilsson (hennes apa). Hon är jätte rik och har en häst som hon oftast rider på.
Hennes bästa kompisar heter Tommy och Annika, hon umgås med dem nästan varje dag och tycker att dem är de bästa kompisarna man kan ha.
Bokens huvudperson: Bokens huvudperson är Pippi Långstrump, hon är stark snäll och den rikaste flickan i hela världen.Hon har onormala krafter och därför hjälper hon människor när dom är i fara .
Bokens språk: Boken var lättläst och bokens språk kunde jag förstå hur lätt som helst.
Åsikt: Jag rekommenderar denna boken faktiskt, den är jätte rolig och jätte bra.Varför tycker jag att boken är bra? Jo, för att den är rolig... 7 av 10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar