fredag 6 mars 2009

Boktips direkt till mobilen

Regionbibliotekets lästipstjänster utökas
Nylansering av Bokpuffen.net
Regionbibliotek Västra Götaland utökar sin läsfrämjande verksamhet och nylanserar Bokpuffen.net. På Bokpuffen.net får du boktips upplästa via din mp3 spelare eller direkt i din dator. För att öka intresset för böcker och läsning breddar Regionbiblioteket sina lästipstjänster. Du kan nu prenumerera på en utökad Bokpuffen.net.
Nu varje vecka, med kortare inlästa smakprov (á 3 till 5 minuter) av en nyutkommen skönlitterär bok, en “klassiker”, samt en barn och ungdomsbok. Boktipsen riktar sig till en läsintresserad allmänhet och teknikintresserade barn och ungdomar. Genom att använda sig av podcasting och en nydesignad webbsida vill Regionbiblioteket nå hela Sverige med boktips. http://www.bokpuffen.net/är en utökning av http://www.boktips.net/en webbplats som innehåller boktips skrivna av bibliotekarier runt om hela landet. Boktips.net vill utveckla bibliotekariernas roll som skribenter med läsfrämjande uppdrag.

Sista boktipset för ungdomar från Bokpuffen är Ett litet hål i mörkret av Ingrid Olsson. Du kan lyssna på det HÄR eller varför inte ladda när det till mobilen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar