onsdag 1 april 2009

Howard Pyle: Robin Hood

Bokens titel är Robin Hood. Bokens författare är Howard Pyle men är återberättad av Maj Bylock. Boken utkom år 1823.

Det är mycket orättvist i England på medeltiden. De behandlar adelsmännen och prästerna bra. Men borgarna och bönderna behandlas dåligt. De får betala mycket skatt. Det finns ett folk som är emot detta, folket heter de fredlösa. Det finns också en ledare till de fredlösa, han heter Robin Hood. Robin är bra på bågskytte. Robin och de fredlösa gör olagliga brott som t.ex. stjäl pengar från de rika och ger det till de fattiga. Robin och de fredlösa är efterlysta. De som fångar eller dödar Robin skall få en stor belöning av kungen. Varje person Robin strider mot och är stark bjuder han in till de fredlösa så att de blir en av dem. Det händer massor av spännande saker så därför tycker jag att du ska läsa den själv. Du kommer inte ångra dig – det lovar jag!
Den utspelar sig i England på medeltiden (1100-talet).
Robin stjäl från de rika men han gör det av en bra anledning, han ger de till fattiga som inte har råd och betala skatt. Han hjälper de som har svårt för sig. Robin är både bra på strida och bågskytte.
Lille John är snäll person men väldigt stark också.
Sheriffen gör allt för att få tag på Robin Hood.
Språket var bra – inga slangord. Den var också lätt att läsa eftersom den är återberättad.
Jag tycker att boken var bra för att den är spännande och innehåller rätt mycket äventyr och fakta. Jag fastnade inte direkt för den för den men efter ett par kapitel.

Ihab Louz
8 Röd
VT SV


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar